Rekordet rök direkt!

I söndags tog jag min största gädda på 8 kilo. Men det skulle inte stå sig som rekord länge visade det sig. Idag drog jag ut en snabbis på förmiddagen innan jobbet.
I första kastet hugger det direkt! En galen gädda som flyger upp ur vattnet både den ena och den andra gången innan jag får in den till land. Storlek cirkus 2 kilo.
Sen fiskar jag längst vattnet ett tag utan att det händer något. Plötsligt ser jag en stor jäkla virvel bakom Banditen och blir genast lite knäsvag, fortsätter fiska hem långsamt och då hugger det! Den drar riktigt bra och när den kommer in bland stenarna jag står på gör den en monsterrusning och kör in mellan två stenar är den fastnar.
Jag får gräva fram den och får upp den på land. Vilken gris :) Jag får hjälp av en snäll dam (som trott att jag var en säl när jag stått bakom stenarna och grävt efter gäddan) att ta några bilder och sen väger vi. 9,2 kilo! Denna gång kommer jag ihåg att mäta också, 105 cm.
Jag har tvivlat på gäddfisket i Blekinge men de senaste dagarna har ju verkligen fått mig på andra spår.
Tar några kast till efter jag släppt tillbaka storgäddan och krokar en tvåkilos igen. Bästa fisketuren so far i höst.Fin gädda. Det börjar närma sig 10 nu.


Big Bandit Shallow levererar igen, men denna gång i brun färg. Här i munnen på en tvåkilos.


Gäddan igen, mörkat bakgrunden lite...


Äntligen

Idag drog jag ut med förhoppningen om att lura en gädda eller två. Det blev bara en men jag är rätt så nöjd ändå.
Hade nästan direkt ett hugg som jag missade och efter det var det riktigt dött i en timma. Tog bilen till ett nytt ställe men det verkade vara stendött även där.
Gick förbi en klippa där jag aldrig testat förut eftersom det är så grunt där, men idag var det riktigt högt vatten så jag tänkte varför inte. Efter ett par kast har jag ett riktigt bra hugg och jag skymtar fisken vid ytan men den släpper. Fan tänkte jag den var säkert ett par kilo. Kastar över samma ställe igen och när min Big Bandit är kanske 5 meter från land hugger det igen! Den är fin tänker jag, kanske 4-5 kilo. Men den växer lite när den kommer närmre. Den gör ett par fina rusningar medan jag funderar på hur jag ska få upp den. Man kanske ska testa det där gälgreppet som är så poppis...
Efter att ha sprungit fram och tilbaka längst med klippan hittar jag ett bra ställe att landa den på och kör in handen utan problem. Den är ganska tung, kanske runt mitt pb på 6 kilo? Tar ett par bilder med självutlösaren och får sedan äntligen testa min nya våg. Den stannar på över 8 kilo! Helt sjukt.


Inte så lätt att ta en bra bild med självutlösare men det får duga.


Min nya Big Bandit, ganska bra första fångst.

När jag släppt i gäddan upptäcker jag att jag skurit mig rätt så bra i tummen på tänderna. Det vill inte sluta blöda så det fick bli hemfärd. Ska ha i ett paket plåster i fiskeväskan i fortsättningen.

valet

Det är svårt. Alla har sina fördelar och nackdelar, anhängare och motståndare. Till slut valde jag rött.


Behövde ny lina till jerkrullen. Power Pro 0.36 i röd färg blev det.

Tosteberga

En gammal bekant vid namn Sebstian skrev på facebook att han skulle till blekinge och fiska gädda och jag var inte sen att hänga på. Riktigt så långt som till blekinge kom dom inte men till Tosteberga utanför Bromölla blev det i alla fall, kul att testa ett nytt ställe tänkte jag.
Det var riktigt grunda vikar där och väldigt lågt vatten, jag hade såklart lämnat vadarna hemma så medan de andra vadade långt ut fick jag kämpa från stenarna. Efter ett tag gick jag ut till hamnen där det var lite djupare och man slapp fastna i varenda kast. Hade ett hugg efter ett tag på min buster men den släppte, ett par kast senare ser jag en liten gädda komma i full fart från sidan och hugger men missar tyvärr.
Går och kollar hur det går för de andra och Sebbe som idag gjorde sitt första jerkpass hade börjat dagen bra med att slänga bort en svindyr handgjord jerk. Svårt det där med att ställa in kastbromsen.
Tillbaka i hamnen gör jag ett par kast och helt plötsligt kommer det en gädda och hugger bakifrån och fortsätter simma rakt mot mig, svårt att göra bra mothugg då, vevar som en galning men när den får syn på mig vänder den tvärt och drar rakt ut. Tyvärr lyckas även den skaka sig loss, synd den var i alla fall över två kilo skulle jag tro.
Efter många kast utan hugg med min nya favvobuster byter jag till en annan lite mörkare färg i förhoppning om att den ska fungera bättre.  Den hinner knappt nå vattenytan innan jag har fisk på! Efter en liten fight får jag äntligen upp en fisk, liten men ändå större än de senaste veckornas minigäddor. Sebbe och de andra blev tyvärr fiskelösa men bättre lycka nästa gång:)

Enda landade gäddan idag.


Den här bustern har jag nog fått mest fisk på trots att jag inte använder den så ofta.


Bompass efter bompass

Tog idag en tur med Sofia till en närbelägen sjö där vi hyrde en liten roddbåt för att fiska gädda. Sofia var måttligt intresserad av fisket och blicken var allt som oftast riktad mot skogen och alla spännande svampar som fanns där. Fisket gick som vanligt segt och inga gäddor landades på de första två timmarna.


På vägen dit mötte vi den här sköningen. Skapliga horn.


Lite motion fick jag i alla fall.


Sofia vill hellre plocka svamp.


Rullen går bra. Funderar på att byta till Fireline då jag tycker Strike Wire trasslar mer.

Efter lite korvgrillning lämnade jag Sofia i skogen och åkte själv ut för att hitta gammelgäddan. Fick efter ett tag äntligen napp, en minigädda som lossnade efter en liten stund. Ett tag senare nappar det igen på min Big Bandit, känns lite konstigt när jag vevar in. Upp kommer en liten minigädda krokad i ryggen. Så riktigt en bomtur kanske det inte blev ändå.

Ungefär lika stor som betet som vanligt. Snyggt krokad.

Vassa krokar

Har nu bytt till nya vassa krokar på nästan alla mina jerkbeten då jag tappat ovanligt mycket fisk senaste tiden. De få gäddor som nappat har haft en tendens att bara hugga utan att fastna eller hoppa av efter en liten stund. Undantaget är några smågäddor som slukat hela betet.

Nya krokar, hoppas det ger resultat.


Har börjat jobba skift nu så det blir inte mycket fiske de veckorna jag har kvällspasset. Stack ut en snabbis på förmiddagen idag men utan resultat. Det börjar iaf bli lite kallare nu så jag hoppas att gäddorna ska bli lite mer på hugget snart.

Fint väder var det. Lite för fint för min smak.

 


Tror hårt på denna snygga färgen.

RSS 2.0