Singö på torsdag

Vindstilla och sol ute varje dag nu så i brist på bra fiskeväder sitter jag och planerar inför veckoslutet. Ska åka upp till Singö utanför Grisslehamn på torsdag där Sofias föräldrar har stuga och en trevlig fiskebåt!
Har tänkt att jag ska testa några för mig nya beten och inte bara köra säkert på Buster och Big Bandit. Nedan har jag plockat ut ett par godbitar som jag ska satsa på i helgen.

Dessa är snart fulla av bitmärken. Något som känns extra hett?

1. Heddon Magnum Zara Spook - Ytbete som jag hunnit testa lite snabbt och det är lätt att få till en lockande gång på. Kan bli häftigt om man lyckas på hugg på denna.
2. The Pig Spinnare - Försedd ned en extra liten sked längst bak. Kanske kan locka till hugg?
3. Norpan Jerk - Fint handgjort bete. Testat ett par kasst och den har en sjuk sida till sida gång utan att man behöver anstränga sig. Kanske en blivande favorit.
4. Manta Super Shallow - Kul bete som jag inte fått någon fisk på än men det är nog bara en tidsfråga.
5. Magic Maker - Kan fiskas lite djupare. Rätt så tung att jerka tycker jag.
6. The Pig 7' - Har fiskat ett par gånger med mindre Pig men utan att lyckas få napp. Nu ska det bli ändring på det.
7. Phantom - Testat den mindre men aldrig denna stora.
8. McTail plast - Vissa säger att den är kanon och vissa säger kalkon. Jag tycker den verkar het.
Som ni kanske märkt har jag hoppat över ett bete eftersom jag inte vet vad det heter, den bruna med vit stjärt. Någon som vet vad det är? Ska bli spännande att testa.

Är ju rätt många jerkar att testa och det är väl egentligen bättre att koncentrera sig på ett par stycken. Men man märker nog snabbt vilka som passar en bäst och fortsätter att köra med dem.
Hade häromdagen årets första "kontakt" med en havsöring. Den följde efter draget nästan hela vägen in men vände så där retfullt utan att hugga. Om någon vecka kommer väl näbbgäddorna också, då förväntar jag mig napp tills jag tröttnar.

Spöböj

Det satt långt inne men idag kom äntligen årets första fisk. Lillebror Fredrik är på besök och vi gav oss ut en sväng på eftermiddagen. Först var tanken att vi skulle kasta after havsöring men Fredrik började snabbt att gnälla på att det blåste kallt. Så det bar av till närmsta gäddvass istället.
Hade ju mest havsöringsdrag i lådan och satte på en Vicke. Efter ett tag högg det till! En ganska så pigg gädda som bjöd på en rolig fajt.
Hoppas det släpper nu och kommer upp fler gäddor.

Inte den fetaste gäddan men 4,5 kilo är för mig mer än godkänt som årets första firre.


Hoppas på fler napp imorgon!


Blänkaren 2011

Klockan 04.00 på lördagen bar det av mot Ystad och öringsfiske. Vi var tre personer som fiskade fiskade hela dagen utan minsta napp. Eller jo förresten Palle hade något på för en sekund men det kan lika gärna ha varit en sten enligt honom själv. På resultatlistan fanns endast tre rapporterade blänkare på 150 deltagare, den största på 3,1 kilo och ett fultonvärde på 1,19. Segt värre alltså.
Jag körde för första gången med upphängare, en pattegrisen. Tyckte det fungerade smidigt och bra utan trassel.

Vi var inte de ensamma ute på kusten i det fina vädret. De här killarna susade förbi nära våra huvuden.


Årets Snaps-drag som alla deltagare fick. Fin färg!

Lite tråkigt i bloggen utan fisk på ett bra tag men hoppas på bättring under påsk! Det ska bli fiske efter både gädda och öring.

Det går inte bra nu

Igår begav jag mig ut för årets första jerkpass. Det resulterade i noll fiskar. Samtidigt får man andra rapporter från folk som vart ute samma dag och dragit 30 gäddor. Jag måste vara helt ute och cykla med mitt fiske.
Idag försökte jag i en dryg timme att ta en havsöring men även där gick jag bet. Det här året har börjat till och med sämre än förra året. Jag träffade en herre ute på kusten som i alla fall landat en öring runt kilot på morgonkvisten, men sedan hade han inte haft en känning på hela dagen.

Nu är det bestämt att det blir en tur ner till Skåne på lördag för att fiska havsöring och kanske ta hem ett fint pris i Blänkaren, men jag skulle vara kanonnöjd om jag fick en fisk. Klicka HÄR om du vill veta mer om tävlingen och anmäla dig.

Förra året resulterade i en varsin fisk för mig och Palle, får hoppas det går bra i år också.

Blåsigt

Jag och Sofia gav oss ut igår för att ta årets första gädda. Men trots att vi trodde att vi skulle kunna hitta något ställe i lä visade det sig att det blåste så mycket att vi fick ge upp rätt snabbt. Men inte innan vi hunnit slänga bort varsit bete.
Imorgon blir det troligtvis gäddfiske i Karlskrona, ska bli spännande.

Vi hittade en liten stackare som fastnat i en kaffekopp, men vi räddade den.

RSS 2.0