Tånglake

Big Bandit Tånglake C100 har ju blivit lite av en favorit och nu börjar det snart bli en liten samling. De är väl egentligen inte bättre än andra liknande färger men de känns ändå extra heta på något sätt. Att de inte säljs längre gör också att man måste slå till så fort man hittar en begagnad.
Har inte blivit så mycket jerkfiske än i år men jag ska ta tag i det så småningom.

Fyra är de i gänget, vissa mer tuggade på än andra.

Ibland har man flyt

Tänkte dra några snabba näbbgäddor idag men de lyste med sin frånvaro. Så jag satte på ett lite tyngre drag för att komma ner lite djupare och försöka få torsk istället. Två första kasten resulterade i mycket sjögräs på kroken men jag tänkte att jag ändå tar ett kast till med samma drag. 
Då fick jag ett jättehugg! Tänkte att nu har jag nog stortorsken på, och det tänkte jag ända tills fisken kom up till ytan. Det var en väldigt grön torsk... Det visade sig vara en fin gädda istället.
Precis när jag ska landa den med ett snyggt gälgrepp lossnar såklart kroken och jag får offra mig och hoppa ner i det grunda vattnet för att ta tag i gäddan. Men det gick bra till slut.
Riktigt kul fight på haspelspöt jag hade. Klassat för beten upp till 18 gram, lite skillnad mot jerkpåken. Vikten landade på 7,8 kilo, min tredje största gädda.

Den berömde självutlösaren igen.


Fina gaddar.


Den simmade glatt iväg efter en stunds återhämtning.


Elbe TORSK heter draget, tur att gäddor inte kan läsa.

Näbbgäddorna är här

Singö blev ett fiasko, iskall nordlig vind gjorde att vi mest höll oss inomhus. Men nu är jag tillbaka i Blekinge igen och idag åkte jag ut för att kolla om näbbgäddorna börjat anlända. Det fanns en del näbbisar med det kryllar inte av dem ännu.
Det är lågt vatten så jag satsade på lite djupare ställen och det gav resultat. Fyra landade näbbisar och ett par tappade. Fiskade mest med Snaps-draget och Gnosjö. Många hugg kom i spinnstopp när betet sjönk.
Imorgon ska jag satsa på att ta några torskar och kanske jerka lite om det blir "bra gäddväder".

Nu är de här.

RSS 2.0