Veckans tips

Det säljs mycket fiskeutrustning på tex. Tradera och Fiskesnack och ofta diskuteras det om det är rätt att skicka beten utan krokar. Det känns ju onödigt att skicka med krokar som kanske redan sett sina bästa dagar och man vill ju inte att brevbäraren ska riskera att få en trekrok i fingret.
Men om krokarna är bra och man vill skona brevbäraren kommer här ett tips! Klipp av ett par tops och trä över krokspetsarna. Funkar kanon.


Bra krokskydd.


Vårens havsöringsbeten

I vår kommer jag köra mest med dessa beten i ett par olika färger. Stripper har jag läst en del om och det sägs ju att vita drag är det hetaste. Snaps gillar jag för den går att kasta långt och går hyffsat högt upp i vattnet. Vicke 20 gram kan man fiska med där det är riktigt grunt utan att fastna i tång och stenar.
Det här med vita drag undrar man lite om, i senaste numret av Fiske-Feber höjer tydligen danska fiskre vita drag till skyarna. Strippern tillverkades i början endast i vit färg eftersom det ansågs att det var den enda färgen som behövdes.
På avbytarbänken sitter Gladsaxwobblern och såklart klassiska gamla Toby.

Kommer de ge nån fisk i vår?

2011 so far

Årets premiärtur tog plats på Österlen och den slutade ganska så hastigt och olustigt med en obrukbar rulle.
Var bara att packa ihop och reklamera rullen. Det löste sig snabbt och häromdagen kom en ny rulle och ny lina från beten.nu

Fin linuppläggning på denna.

Eftersom jag fick välja lina tog jag självklart den dyraste:) och det blev en Fireline Tracer Braid 0,16. Linan skiftar från svart till grön var åttionde cm.


En cool grej som jag och Sofia kom på är att när man vevar in linan i luften
och det är lite mörkt kan det se ut som man skjuter grön laser!


Idag var det sol ute och jag begav mig ut för att testa nya rullen. Den fungerade strålande och linuppläggningen gick perfekt. Någon fisk blev det dock inte, känns som att det behövs några plusgrader till för att det ska nappa.


Fint väder idag.

RSS 2.0