Vurpor & Minigäddor

Har ägnat två senaste turerna åt att försöka få gädda på Sternö. Igår var det blåsigt och vattnet blev grumligt vilket visade sig vara bra för fisket. Blev i och för sig bara två landade smågäddor men hade en hel del missade hugg också.
Idag testade jag först på samma ställe men det gav inget, förflyttade mig då till västra sidan där vattnet var helt klart och det inte blåste så värst mycket. Det resulterade i en gädda runt tvåkilosklassen som högg nära land men missade min Bandit precis. Fortsatte till nästa vik och efter ett par kast  följer en lite större gädda efter men vägrar att hugga trots lockande spinnstopp och förförande ryck. Så det verkar som de blir försiktigare när vattnet är klart. Kul med lite action i alla fall.
Efter allt regn var det ganska så halt på klipporna och jag försökte ta det lugnt men ändå ska man ju hoppa fram på stenarna som värsta Tarzan. Stod på ett ställe ett tag och funderade om jag skulle gå ner där eller strunta i det och gå vidare, men det såg ju så bra ut på just den klippan. Tur att jag hade ryggsäck på mig för plötsligt flög jag bakåt och landade med en duns. Fallet blev ju lite dämpat av ryggsäcken men tyvärr blev min lilla kamera mosad, från och med nu fungerar bara en fjärdedel av displayen så bli inte förvånade om bildkvalitén sjunker här på bloggen...

Denna Big Bandit prickade jag med en sten för ett tag sedan, försökte limma den med det höll inte mer än ett par kast. Det går åt en del prylar när man fiskar.

När mörkret kom fick jag chans att testa min nyinköpta pannlampa, när jag med fladdermössen flygandes runt huvudet snabbade mig genom skogen på vägen tillbaka till bilen. Testade ett sista ställe när jag nästan kommit fram och landade en gädda knappt större än Bustern jag fiskade med.

De små är glupska men de större är tyvärr mer kräsna.

hemmagjort

Har testat att tillverka mitt egna drag genom att gjuta en form av ett befintligt drag och sen gjort "kopior" i lera. Har bara hunnit med ett försök än så länge men jag tycker det blev helt ok. Kommer nog bli bättre efter ett par försök. En guide till hur man gör finns på fiskesnack.

Silver med en lite grönt och prickar i orange.

Blekingemonster

Idag var det mulet hela dagen och perfekt för lite gäddfiske tänkte jag. När jag kom fram till vattnet var ju dock alla moln borta och solen sken... min vanliga tur tänkte jag. Det gick segt med jerkandet men till slut fick jag ett grymt hugg, efter en hård strid kunde jag till slut landa besten på säkert 0.5 kilo.


Lite pinsamt men faktiskt den första gäddan här i blekinge som inte huggit när jag fiskat efter havsöring.

Häromdan hade jag dock mer tur och lyckades faktiskt hitta en femhundring på gatan! Vad ska jag göra med den tänkte jag? Spara kanske? Nää jag köper nån pryl för den. Det fick bli en digitalvåg, så nu kan jag äntligen anmäla alla mina rekordfiskar.

Berkley Digitalvåg upp till 16kg. Inköpt på ABU-shoppen i Svängsta.

Igår var jag tillsammans med Sofia i Ronneby och sålda massor av grejer på loppis. Totalt blev vi av med grejer för 1200 kr. Rätt bra pengar för saker som ändå mest ligger hemma och skräpar. Fiskegrejerna jag hade med mig var lättsålda, gamarna började slåss om dom innan vi ens lastat ur bilen.

Okuma Trio

Idag kom min nya rulle med posten. Jag har sålt en hel del fiskegrejer som jag inte använder och efter att ha läst ett par rulltest och kollat in priserna bestämde jag mig för lägga pengarna på en Okuma Trio. 999:- inklusive 135m Strike Wire och frakt. Rullen kommer jag mest att använda till havsöringsfiske.


Valde gul lina då jag tröttnat på att min svarta är så svår att se när det börjar bli kväll.

Igår hade jag vägarna förbi Pukavik och såg för hundrade gången skylten som det står Sportfiskehörnan på, jag har aldrig åkt in där men nu bestämde jag mig för att ta en titt. Det visade sig vara en kille som har en liten butik i sitt garage, en trevlig kille var det i alla fall och jag köpte mig ett par nya krokar, vanliga trekrokar men också ett par trekrokar med färgglada tofsar på. Snackade lite med butiksägaren och han sa att det togs gott om öring just nu, tidig morgon och sen kväll. Jag har inte orkat mig upp i gryningen än så länge men på torsdag har jag planerat in en tur. Det ska blåsa sydliga vindar och det brukar passa bra på ett mina ställen.
Kanske blir en snabbis ikväll också för att testa nya rullen:)

RSS 2.0