Paket

Idag fick hela två paket med posten! En Buster Jerk från CWC som man får om man anmäler en gädda över 8 kilo till deras tävling Big Pike 2010. Gäddan ska vara fångad på ett CWC-bete och släppas tillbaka. Schysst tävling.
I det andra paketet låg en stor spinnare som jag bytt till mig med en kille på fiskesnack. Aldrig testat så kallade gäddspinnare förut så det ska bli spännande.


Dominatrix & Buster.

Segt gäddfiske

Det var riktigt segt fiske för de 500 deltagarna i Gäddfestivalen senaste helgen. Sol, vindstilla och lågt vatten. Härsomdan fick jag finbesök från Malmö i form av flugfiskaren Sebbe som nu gett sig på jerkfiske. Målet var att han skulle landa sin första jerkgädda. Förhållandena var samma som under festivalen och det visade sig vara ruggigt segt. Vi fiskade i nästan tre timmar innan Sebbe till slut hade gått igenom varena jerk i sin låda och började kolla in mina beten. Han lånade en lite Buster II och i första kastet kom hugget! En liten rackare runt 1,5 kg. Sebbe firade genom att ett par kast senare offra min Buster till havsgudarna i ett bakslag.
Nu önskar jag mig högt vatten och mulet väder.


Gädda in action.


Sebbe visar upp sin första jerkgädda med skräckblandad förtjusning.

Abborre

För ovanlighetens skull blev det lite abborrfiske igår tillsammans med gamle klasskompisen Mikael. Vi var i en liten minisjö och det gick inte så jättebra. Blåste som fan och kallt var det också. Efter nån timme fick jag i alla fall upp en abborre på ett par hekto.

Fina fiskar de där randiga.


Dåligt med napp men Micke var glad ändå.

RSS 2.0