Aquaria

På dagens schema stod lite turistande medan Sofia var på praktiken. Jag begav mig till Aquaria på Djurgården för att spana på fiskarna. Det var jag och etthundra sjuåringar i reflexvästar som tittade när den stora muränan simmade förbi. Annars var det faktiskt inte så jättemycket att se.
Det fanns en regnskog där de hade stora malar som var rätt så fina, tror den största vägde runt 40 kilo. Lite roligt var det när malarna skulle matas och ett gäng barn stod runt personalen och tittade förväntansfullt. Plötsligt blev det "natt" i regnskogen med mörker, regn och åska vilket resulterade i att många av barnen blev livrädda. Tuff som jag själv var härdade jag ut och kunde sen se när de glupska malarna käkade.
Jag hade gärna sett fler svenska fiskar som gädda, öring osv men det fanns i alla fall en kloak som man kunde klättra ner i och se på små abborrar och mörtar.


Ett gäng harrar fanns det, tuffa fenor.


Den här fisken hade lite av en tuff dag då hans kompis bestämt sig för att äta upp honom.

Lundgrens

Är för tillfället på besök i den kungliga huvudstaden och idag tog jag en tur till Lundgrens Fiskeredskaps-Fabrik i gamla stan. De hade otroligt mycket jerkbaits. Väggarna var fulla av handgjorda beten och jag stod där och fantisera ett tag innan jag slog till på en liten Ace Hell Tail som var lite mer i min prisklass.
Frågade den trevlige mannen i butiken om han visste när Svartzonker McTail i plast skulle komma men det hade inte hört talas om alls. Kanske bara Söder sportfiske som kommer att ha dom?

När jag kommer hem till Blekinge igen om två veckor förväntar jag mig att det ska vara tio plusgrader och knoppar på träden.

Våren är långt borta känns det som. I alla fall i Stockholm.

Dags för service av min Ambassadeur

Brukar försköka skölja av min rulle efter varje tur för att få bort salt och annat smuts. Men ärligt talat så glömmer man ju bort det allt som oftast. Så idag var det dags att skruva isär och smörja lite.
Gav mig inte in på de mest avancerade delarna men fick bort en hel del smuts iaf och droppade i olja samt smörjde med rullfett. Kollade in den här guiden på Sportfiskeforum.


Olja och fett behövs.


Det var riktigt mycket smuts i rullen, mest rester från saltvattnet.

Det börjar bli lite varmare nu och jag hoppas att det håller i sig så havsöringen blir lite med på g. Fem plusgrader i några dagar till och sol på det skulle sitta fint. Men gäddorna får nog vänta ett tag till ändå.

RSS 2.0