Nytt jerkset och fjärrutlösare

På grund av att min Ambassadeur C4 måste in på service passade jag på att införskaffa mig ett jerkspö för lite lättare beten. Blev ett Shakespeare Ugly Stik med kastvikt upp till 80 gram och en Ambassadeur TGC.


Ugly Stik + TGC.

Jag hann jag med en snabb tur efter jobbet för att testa nya prylarna. Riktigt bra kändes de, lite mer känsla än i mitt andra jerkspö. Fick känna på att drilla lite fisk också. Blev två gäddor på Buster Jerk och även ett par missade hugg och följare.
För att lättare kunna ta bilder när man är ute själv har jag även skaffat en fjärrutlösare till kameran, blev mycket smidigare än att krångla med självutlösaren.


En hyfsad gädda kom upp med nya spöt, skönt med lite lättare prylar.Viktigt att testa frärrutlösaren så man kan knepen när nästa pb kommer:)

Det är väldigt blåsigt ute och hösten är på g. Det verkar ha fått fart på gäddorna.


Första på Manta

Fick idag mina första gäddor på Manta Super Shallow. Riktigt skönt bete som till gången liknar Big Bandit men tar ut svängarna ännu mer åt sidorna. Har haft ett par i lådan länge utan att använda dom men nu ska de fram oftare.
Första gäddan jag fick på den var dock inte den finaste, hade flera stora fula sår/bölder på ena sidan. Funderade på om jag skulle släppa tillbaka den eller inte men gjorde det till slut ändå. Kanske hade vart smartare att ta upp ifall det smittar andra gäddor.
Slutade i alla fall med fyra landade gäddor och två tappade, skönt med fler landade än tappade för ovanlighetens skull.
Blir fler Mantagäddor i höst tippar jag på...


...Fast då helst utan dessa bölder.

Krokningsproblem

Var ute och jerkade igår och gäddorna var på g, problemet var att jag hade ovanligt svårt att kroka dom. Körde hårt på Big Bandit Shallow tånglake och efter två timmar hade jag landat två mindre gäddor men missat 7-8 hugg och haft ett par följare. Sjukt frusterande när de bara släpper nästan direkt, tycker jag gör bra mothugg men det vill inte funka.
Idag var jag ute en sväng igen, samma visa. Tappar första hugget direkt och gäddan följer sedan efter banditen ända in till land utan att hugga igen. Sen smäller det till rejält och jag har fisken på för en gångs skull, den drar riktigt bra och kommer snabbt upp till ytan. Kaske upp mot mitt rekord hinner jag tänka innan den lossnar...
En stund senare går jag ett riktigt konstigt hugg, fisken rycker verkligen inte som en gädda och jag undrar vad det är jag krokat. In kommer den i alla fall och nu ser jag vad det är, en gädda krokad i stjärten. Det var alltså det som krävdes för att jag skulle få något idag. Kul fight var det i alla fall.

Har satt på en krok med längre skaft och dubbla ringar fram på banditen och en större krok där bak. Någon som har några andra tips på hur man kan få det bättre?

Tre kilo felkrokad gädda kämpar fint.

RSS 2.0