Nytt spö och öring

Köpte ett nytt spö idag till öringsfisket. Var väl inte direkt planerat men de har lite rea på Fiskeshoppen i Karlshamn så jag åkte dit och kollade. Kom ut med ett Daiwa strikeforce 10 fot för 399:- Gött med ett långt spö när man står på klipporna och vill komma ut långt med draget.
På eftermiddagen drog jag ut en sväng för att testa nya spöet. Det kändes riktigt skönt att kasta med och jag fick också nöjet att drilla en havsöring på 46 cm. Verkar finnas en del havsöring kvar, har fått fler nu i dagarna än på hela våren här i Karlshamn.

3-delat så man får in det i lilla bilen.

Nästan godkänd, högg på ett Snaps-drag.


Två glada tjejer

Sofia och Natali har senaste tiden fått åka hem utan napp men idag släppte det äntligen. Ett gäng näbbisar kom upp och båda fick sina första napp för året.

Stolta.Natali landar proffsigt en näbbgädda med säker fattning om spöet...

Bra dag

Tänkte testa om man kunde få nån näbbgädda idag och det visade sig ju inte vara helt omöjligt. Efter massor av efterföljare, upp till tre st samtidigt, lyckades jag kroka en liten rackare som fick simma tillbaka efter att ha ställt upp på bild. Plötsligt hugger det till och jag tänker att nu har jag fått en riktigt fin näbbis, men jag kunde ganska snabbt konstatera att det var en havsöring! Äntligen hugger öringen, jag har letat efter dom hela våren.
Den visar sig vara ett par centimeter under gränsen så den får simma hem igen, blank och fin var den i alla fall. Bara en liten stund senare hugger en till havsöring och denna gång var den precis godkänd. Ett par kasst senare tror jag för en sekund att jag fått på storöringen men det visar sig vara en felkrokad näbbis som snurrat in sig i linan.


Slemmiga fiskar.


Svårt att ta en bra bild när man är själv...


C&R


Middag.
Draget som stod för alla nappen idag.

Mera torsk!

Efter att fått en torsk på wobbler häromdan tänkte jag att jag skulle testa på samma ställe igen men den här gången ta med ett par torskdrag som jag köpt på loppis för ett tag sedan. Efter bara några kast fick jag napp men den släppte efter en liten stund. Jag kastade vidare och fick napp igen ganska snabbt, denna gången fick jag upp fisken och det var en torsk på ungefär kilot. Gött tänkte jag, första gången jag får torsk när jag är ute efter det. Kvarten senare nappar det ännu en gång och den här gången drar det riktigt bra, jag trodde inte torskar kämpade så mycket men den här gjorde verkligen det! Upp kom den i alla fall och den vägde nästan tre kilo. Nytt pb:)
Blir nog ett par fler turer efter torsk i år.


Första för dagen.


Och den andre.


Klassiskt Elbe-drag funkar kalas.

Ingen gädda...

Idag åkte jag och Natali ut till Sternö för att kolla om näbbgäddorna kommit, det hade dom inte verkade det som. Istället lyckades jag kroka en tobis med mitt tobydrag. Sedan åkte vi vidare för att lura upp några vanliga gäddor men också det utan resultat. Natali gav upp efter att ha blivit biten av en myra men jag fortsatte fiska. Bytte till ett djupare ställe och satte på en Westins Jätte och äntligen högg det! Kändes lite konstigt, inte riktigt som en gädda. Upp kom en liten torsk... Gäddorna glider runt och skrattar åt mig tror jag.
Lite kul med en torsk på wobbler ändå.

Dagens loppisfynd

En Westins Jätte, ett gäng ABU Fly och några Toby i fina färger. Totalt 240 kr varav Jätten gick på 40 kr:)

Ål

Var ute en sväng idag och tänkte dra min första gädda på Jerk, tyvärr blev det inga hugg fastän jag flera gånger vevade in Bustern framför näsan på en gädda jag såg, den var helt ointresserad. En rolig grej som hände var att jag träffade en kille som nyss fångat en ål med håv! Rätt så stor var den också tror jag, har inte så bra koll på ål. Han släppte iaf tillbaka den.


Inte dåligt att fånga en ål med håv.

Lax?

Laddade upp en bild på fiskesnack föreställande vad jag trodde var min tredje havsöring, men kommentarerna sa att det var en lax... Gött för mig då kan jag bocka av den i listan på fångade arter:) Läste på lite om skillnaderna och det verkar ju faktiskt vara en liten lax.


Havsöring eller lax? Det är frågan.

Har inte blivit något fiske senaste tiden då jag flyttat och haft fullt upp men snart är jag igång igen och då är siktet inställt på gädda. Gärna över mitt gamla pers på 6 kg.

RSS 2.0