Loppis

När jag var i Mörrum fick jag syn på en skylt, det ska vara loppis och fiskemässa nästa helg. Så vi som inte kommer iväg till Sportfiskemässan i Jönköping får dra till Mörrum istället.

Loppis 2:a April i Mörrum.

Mörrumsån

Tyvärr hade man inte förmånen att själv få fiska på premiären men jag tog en promenad längst med ån för att kolla in de lyckligt lottade. Fick inte se någon action men det låg ett par landade fiskar lite här och där. Vid invägningen kunde man se stolta fiskare väga in sina öringar, den största jag såg var nog runt fem kilo.

Fiskegubbarna stod uppradade.Vissa hade lyckats lura upp några fiskar.

Efter det kunde jag inte hålla mig från att gå in på Laxens hus och deras shop. Kom ut med ett drag från Stoxdal som verkar vara en kopia av Vicke/Spöket, billigt var det i alla fall.
Sedan blev det en tur till ABU-Shoppen i Svängsta för att köpa ett par beteslås. Men det blev såklart ett par drag också. En läcker Toby och en Tormentor för 30:- stycket. Någon som har erfarenheter av Tormentor till havsöring?

Inte lätt att gå in i en fiskeshop utan att köpa ett par drag.

Väntar fortfarande

Äntligen har våren kommit på riktigt men tyvärr verkar inte öringarna förstå det än. Har alldeles för många bompass nu och väntar på årets första hugg. Det är riktigt fint väder men det blåser ruggigt hårda västliga vindar vilket gör det hopplöst att fiska på några av mina favoritställen. Ett annat problem jag kan skylla på är det låga vattnet.
Så nu önskar jag mig att vinden lugnar sig lite och att vattnet stiger!

Det har alla andra jag mött också frågat sig.


Den här ommålade Gladsaxwobblern ser så ruggigt het ut att jag tippar att den ger mig årets första öring så småning om.

Glöm inte att kolla in länkarna till vänster! Har lagt till ett par nya läsvärda bloggar.

Plast är det nya trä

Jag föll för hypen och beställde två Svartzonker McTail. En i färgen Mälaren och den andra en Pearl oliven. Båda i slow sink utförande. Har varit mycket snack om dessa så det ska bli spännande att testa!

Fina är de i alla fall. Återkommer med intryck när jag testat.

Den siste kustfiskaren på SVT

Läste på Mickes fiskeblogg att SVT ikväll kl. 20.00 visar dokumentären "Den siste kustfiskaren" som handlar om en yrkesfiskare i Pukaviken nära Karlshamn. Kan bli intressant att se då det skrivits en del om detta bland annat på Fiskesnack.

I trailern kan man se ett par bilder från Fiskesnack så jag antar att de hittat en del "hot" och liknande där.

Nu kan man se hela dokumentären här.

kallt fiske

När jag kollade prognosen igår lovade SMHI 5+ och strålande sol på lördagen så jag bestämde mig för att packa väskan för att ge mig ut en sväng på eftermiddagen. Solen visade sig inte och efter fem minuter på det första stället där jag tänkt ta en havsöring gav jag upp och bytte plats på grund av kylan.
Jag begav mig till ett ställe i lä där det fanns lite öppet vatten. Planen var att testa mina nya tailar och kanske lura upp nån gädda. Någon gädda blev det inte.
Zalt Tail visade sig gå ungefär som en död fisk med en svans så det var inte så roligt men däremot hade den flytande versionen ett grymt häng, vid spinnstopp sjönk den extremt långsamt. Ska testa att byta främre kroken till en lättare så kanske det kan bli ännu bättre så jag kan göra riktigt långa spinnstopp utan att gå i botten.
Hell Tailen gick fint, vaggade lite och svansen såg riktigt lockande ut. Den sjunker ju dock rätt så snabbt så den får jag kanske använda på lite djupare vatten.

Hell Tailen ska nog kunna lura upp ett par gäddor i vår.

Jag började dagen med att åka till Sternö badplats för att kolla hur mycket is det var. Tyvärr var verkar det som det är is hela vägen till Norje så det dröjer nog ett bra tag innan man kan fiska där.

Tailar till våren

Ett av vårens mål är att ta en fin gädda på ett tailbete. Har fiskat lite med Zalt Z Tail ett par gånger men det har som mest resulterat i ett försiktigt hugg och tappad fisk. Nu har jag införskaffat ett gäng mindre tailar, två Zalt Tail och en Hell Tail för att kunna smyga med mig dem och kasta med haspelspöt om havsöringen inte vill nappa.

Ska bli spännande att testa några för mig nya tailbeten.

Är tillbaka i Blekinge nu och idag var det hela fem grader varmt ute. Men vad gör det när det ligger is längs med hela Strandpromenaden där jag tänkte fiska. Men snart är nog isen borta!

RSS 2.0