Vurpor & Minigäddor

Har ägnat två senaste turerna åt att försöka få gädda på Sternö. Igår var det blåsigt och vattnet blev grumligt vilket visade sig vara bra för fisket. Blev i och för sig bara två landade smågäddor men hade en hel del missade hugg också.
Idag testade jag först på samma ställe men det gav inget, förflyttade mig då till västra sidan där vattnet var helt klart och det inte blåste så värst mycket. Det resulterade i en gädda runt tvåkilosklassen som högg nära land men missade min Bandit precis. Fortsatte till nästa vik och efter ett par kast  följer en lite större gädda efter men vägrar att hugga trots lockande spinnstopp och förförande ryck. Så det verkar som de blir försiktigare när vattnet är klart. Kul med lite action i alla fall.
Efter allt regn var det ganska så halt på klipporna och jag försökte ta det lugnt men ändå ska man ju hoppa fram på stenarna som värsta Tarzan. Stod på ett ställe ett tag och funderade om jag skulle gå ner där eller strunta i det och gå vidare, men det såg ju så bra ut på just den klippan. Tur att jag hade ryggsäck på mig för plötsligt flög jag bakåt och landade med en duns. Fallet blev ju lite dämpat av ryggsäcken men tyvärr blev min lilla kamera mosad, från och med nu fungerar bara en fjärdedel av displayen så bli inte förvånade om bildkvalitén sjunker här på bloggen...

Denna Big Bandit prickade jag med en sten för ett tag sedan, försökte limma den med det höll inte mer än ett par kast. Det går åt en del prylar när man fiskar.

När mörkret kom fick jag chans att testa min nyinköpta pannlampa, när jag med fladdermössen flygandes runt huvudet snabbade mig genom skogen på vägen tillbaka till bilen. Testade ett sista ställe när jag nästan kommit fram och landade en gädda knappt större än Bustern jag fiskade med.

De små är glupska men de större är tyvärr mer kräsna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0