Äntligen lite fiske

Har ju råkat ut för otyg som jobb senaste tiden så fiske har det inte blivit mycket av. Men idag kom jag ut en sväng i Mariefred tillsammans med kusin Emil och hans kompis André.
Målet var att ta några gäddor och helst på något bete som jag inte fått napp på förut. Det börjar bra med att Emil får napp på första kastet, gäddan hoppar efter draget när han ska lyfta upp det men den lossnar direkt.
Det dröjer några kast för mig innan jag har första hugget men den lossnar också tyvärr. Sen går det lite bättre och det kommer upp ett gäng gäddor. Emil kör stenhårt på en 4-Play i torskfärg, det enda betet han använder (självklart har han fått det av mig). Och jag kör med Norpan Jerk som jag tror stenhårt på men knappt hunnit använda tidigare men det fungerar kanon, riktigt snygg gång på det.
André nötte med en liten lila Frenzy-wobbler och den fungerade bra den också, tror det mesta funkar här på smågäddorna...

Första gäddorna på Norpan upp idag.


Gäddorna i Mälaren passar på att käka torsk när det bjuds.

Om en dryg vecka bär det av till västkusten och förhoppningsvis ska vi ut med turbåt och fiska makrill utanför smögen. Kanske försöker lura någon från klipporna också:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0