Jerk

I våras bestämde jag mig för att börja med jerkfiske. Det fick dock stå åt sidan för fiske efter havsöring ända större delen av våren men jag har kört det mer och mer. Jag har inte fått ett enda napp på de gånger jag jerkat och senaste tiden har jag funderat på att sälja grejerna och bara satsa på spinn.
Nu är jag på Singö och var ute med båten i förrgår, och äntligen fick jag min första gädda på jerk. En liten rackare var det men glad blev jag ändå. Lite senare lyckades jag ta en till som va lite större och hann också med att tappa två. Ikväll blir det mer jerk och fler gäddor!

Buster jerk stod för första nappet.

 Den andra var snäppet större, båda fick simma tillbaka.

håven

Igår var jag ute fiskade runt Kofsa, planen var att ta revansch på gäddan jag tappade häromdan. Det blåste storm så jag fick hålla mig på ena sidan om udden för att inte blåsa iväg. Efter några kast har jag en gädda efter. Samma ställe, samma drag och samma storlek som den gäddan jag tappade. Inte helt omöjligt att det faktiskt var samma fisk. Den nafsade lite på draget men vände om, sen kom den tillbaka igen men vände och försvann. Riktigt irriterande.
Sedan gick jag jag längst med klipporna och kastade men helt utan framgång. När jag skulle tillbaka tänkte jag vara smart och gick genom skogen istället för på klipporna. Det skulle jag inte har gjort. När jag drog var det kallt och regnigt men nu sken solen och jag svettades som en galning i mina vadarbyxor och tre tröjor. Mitt i skogen hör jag ett knak och min väska åker i backen. Axelremmen hade pajat. Jag får då bära den svintunga väskan, full med jerkar, andra beten och annat tungt, under armen. I andra hande har jag två spön och håven.
Håven var det ja. Det vilar en förbannelse över den. Jag får aldrig nån fisk när jag har den med mig, jag har haft den i säkert tio år och tar med den ibland när jag fiskar men jag tror knappt jag har landat en fisk med den. Nu i vår har jag haft med den ofta när jag fiskat havsöring men de gånger jag fått något har håven legat hemma, inte ett enda napp när håven följt med. Efter att den fastnat i skogens alla buskar och träd fick jag nog och gav den vad den förtjänade. Den vilar nu i en soptunna i skogen.


Känner en viss lättnad nu när den är borta.

Jag var ute en sväng idag också. Jerkade en del men det vill inte nappa för mig. Det enda jag fick upp var en liten torsk på haspelspöet. Imorgon ska jag åka till fiskeshoppen och försöka få en ny väska, och kanske kolla efter en bra håv också. 

Tappad gädda igen

Idag hade jag flera sorters fisk i siktet. Jag började med att kasta efter torsk och fick redan efter några kast upp en liten en som fick simma tillbaka. Efter det testade jag lite jerk efter gädda men utan resultat, jerkfisket vill inte fungera för mig verkar det som. Sedan var det dags att kasta efter havsöring men det som kom upp först var en näbbis, och efter en stund hugger det till rejält och för någon sekund hoppas jag på öring men ser snabbt att det är en gädda på cirkus tre kilo, ganska lång men spinkig. Traditionsenligt släppte den precis när jag skulle ta upp den. Svårt att landa fisk från klipporna utan håv.


En torsk och en näbbgädda kom iaf upp.
Till midsommar åker vi upp till tjejens stuga på Singö och jag får hoppas att jag kan ta några gäddor på jerk då. Eller i alla fall ett par gäddor på vad som helst.

Inget fiske

Har inte blivit något fiske på ett tag nu då det vart fullt upp med examensdagar och festande. Men nu när plugget är slut blir man ju arbetslös vilket betyder mer tid att lägga på fiske... Köpte mig ett par Snaps-drag idag, den i  grönt/silver ser sjukt bra ut. I veckan tänkte jag testa på att fiska efter havsöring en sen kväll/natt för första gången. Ska bli spännande!


2x Snaps

RSS 2.0