2010 - Årets bete

När jag började med jerkfiske i våras kändes Salmo Slider het och Buster använde jag mycket också. Mina första Big Bandits bytte jag bort eftersom jag tyckte de vara så stora. Efter att ha jerkat ett tag hade Buster resulterat i ett par gäddor medan Salmon kammat noll.
En dag på en loppis hittade jag en billig Big Bandit Shallow och bestämde mig för att testa igen. Fick bra gång på den och den blev snabbt något av en favorit. I September tog jag ett nytt pb på en Big Bandit och ett par dagar senare rök det igen. Favoritfärg är Tånglake.

BB Shallow gav pb två gånger, först 8kg på den blå och senare 9,2kg på tånglake.
Rosten kommer riktigt snabbt på krokarna när man fiskar i bräckt vatten men jag brukar försöka hålla koll på spetsarna iaf.

2010 - Årets hugg

Bestämde mig i början av året för att fånga min första havsöring, det sades att det var svårt men jag var sugen ändå. Började med något bompass men sen gav jag mig ut till Sternö och fiskade med min Gladsax-wobbler. Stod väl och halvsov lite medan jag funderade över havsöringens eventuella existens, när det plötsligt hugger och fisken flyger direkt upp ur vattnet. Min första havsöring är krokad och efter att ha styrt in den förbi isflaken kan jag landa den.
Havsöringsfiske kanske inte är så jäkla svårt ändå tänkte jag för mig själv, lyckligt ovetande om att det skulle dröja till nästa napp.

Första havsöringen, 2kg.

RSS 2.0